Nieuws uit ZwolleRadioRadionieuwsVoorpagina

PvdA: “Een teleurstellende en frusterende raad”

Patty Wolthof over drie niet aangenomen moties.

Zwolle – Ze stak haar teleurstelling niet onder stoelen of (trein)banken. Patty Wolthof was gisteravond zwaar teleurgesteld in haar collega’s van onder meer Swollwacht en GroenLinks. In maar liefst drie moties probeerde haar partij het woningbouwbeleid bij te sturen, even zo vaak ging de raad niet mee. De lokale PvdA zet zwaar in op het veranderen van de woningmarkt: er moet meer gebouwd worden voor de onderkant van de koophuizenmarkt en er moeten meer sociale huurwoningen komen in onze stad. Meer dan een toezegging van de wethouder dat de verdeling 30-40-30 (30% goedkoop – 40% middenduur – 30% duur) geen keiharde eis is, zat er gisteren echter niet in voor de sociaaldemocraten. Wolthof lichtte (vanuit de trein) de moties toe in Studio Stadkamer, het lunchprogramma op Radio Focus.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button