Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Ruime overwinning voor gretig WVF

Zwolle – Het was een mooie zaterdag op sportpark de Weide Steen in Westenholte. Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje en een wervelend WVF was het echt genieten. Hessel Berends en Jamir Mazouz, mochten na eerdere invalbeurten deze middag voor het eerst dit seizoen in de basis starten. Daarnaast keerde Nick Donker na blessureleed voor het eerst dit seizoen terug in de ploeg als linksachter. Vooral aanvallend deed dat de ploeg goed. Met Hessel Berends, startend vanaf links, maar regelmatig switchend met de van rechts startende Willem Bel, beschikte WVF over twee snelle en behendige vleugelspelers die een ware plaag voor de verdediging van Blauw Wit ’66 waren. Jamir Mazouz startte als spits, toonde zich een goed aanspeelpunt, was sterk aan de bal en toonde ook nog aan een echte killer te zijn. Daarnaast speelde WVF las team ijzerstek deze middag en was de overwinning dan ook dik verdiend.

Al vanaf de eerste minuut van de wedstrijd waren de bedoelingen van WVF al duidelijk. Optimaal de vleugels gebruiken om van daaruit gevaar te stichten. Dit betaalde zich al vrij snel uit. Nadat de sterk spelende Willem Bel na een solo Jari Bezembinder bediende, wist doelman Kolkman van Blauw Wit op diens schot in de korte hoek nog redding te brengen. Bij de volgende goede aanval van WVF was het wel raak, Hessel speelde op links zijn tegenstander uit, gaf een prima voorzet op Jamir Mazouz, die vervolgens scoorde 1-0. WVF bleef doorgaan en zag na weer een prima solo van Willem Bel, Hessel Berends net over het doel van Blauw Wit schieten. In de 18e minuut was het wel raak. Het was Ruben Meijer die zijn indraaiende vrije trap vanaf links in het doel zag verdwijnen en daarmee zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette. WVF bleef de aanval zoeken en de bezoekers konden niets anders dan proberen tegen te houden. Na meerdere kansen was het in de 35e minuut opnieuw raak. Na een goede pass van Jari Bezembinder soleerde Hessel Berends weer door de verdediging van Blauw Wit en werd in de zestien ten val gebracht, Scheidsrechter Yildiz wees zelfverzekerd naar de stip. Het was Jamir Mazouz die deze penalty benutte en daarmee zijn ploeg op 3-0 bracht. Nog voor rust zorgde Jamir Mazouz voor een ónvervalste hattrick door zijn derde treffer te scoren. Na goed te zijn aangespeeld door Hessel Berends draaide hij goed bij zijn tegenstander weg en schoot snoeihard raak. Zo ging WVF verdiend en niet eens geflatteerd met een 4-0 voor de rust in.

Na rust werd het wat slordiger bij WVF en probeerde de ploeg uit Holten wat meer naar voren te spelen. Een van die slordigheden aan WVF kant leverde nog een doelpunt voor de gasten op. Het was de uitkomende Mike te Wiel die de bal tegen Michel koning schoot, waardoor het voor Bolink niet moeilijk was om de bal in het lege WVF doel te schuiven 4-1. Ruben Meijer, sterk spelend op het middenveld, zag nog een vrije trap over de muur gekeerd worden door doelman Kolkman. Joost Zweers kreeg nog een goede mogelijkheid om de score op te voeren, maar zag zijn schot over het doel gaan. Zo Kwam er geen verandering meer in de stand. Wel kreeg Jamir Mazouz, een van de uitblinkers deze middag nog een publiekswissel. WVF kon tevreden zijn over de verdiende en ruime overwinning, maar misschien nog wel het meest over het getoonde frisse spel wat de ploeg met name in de eerste helft op de mat legde. Na afloop van de wedstrijd schalde het nog een keer uit de luidsprekers. ’Het was een mooie zaterdag’ en dat was het zeker.