SportVoetbal

PSV doet dapper PEC Zwolle in blessuretijd pijn

Na een uitstekende wedstrijd toch met een kater van het veld stappen. PEC Zwolle doet het meer dan behoorlijk tegen koploper PSV, maar verzuimt de trekker over te halen. Daardoor kunnen de Eindhovenaren in blessuretijd toch de winnende treffer maken. ,,We waren zo oppermachtig en dan toch verliezen, dit is heel zuur”, baalt Kingsley Ehizibue.

Zwolle begon in het uitverkochte MAC3PARK stadion prima aan het duel met de koploper van de eredivisie. Het leverde weinig kansen op, waar de dreiging er wel was. PSV had een grote mogelijkheid, waar Ryan Thomas een kopbal van Luuk de Jong haalde. Ook moest doelman Diederik Boer handelend optreden op pogingen van Jurgen Locadia en Jorrit Hendrix. Zwolle bleef prima spelen en kwam vlak voor rust tot het eerste serieuze gevaar. Een kopbal van Erik Israelsson was te zacht om PSV-keeper Jeroen Zoet te verontrusten. Hetzelfde gold voor de poging van Younes Namli van afstand. ,,We stonden goed gedisciplineerd en waren de bovenliggende partij, zeker naarmate de eerste helft vorderde”, vond trainer John van ‘t Schip.

Het goede voetbal werd na rust wel gekoppeld aan een serie kansen. Zoet keerde inzetten van Philippe Sandler en Mokhtar, terwijl Namli (naast) en Mokhtar (voorlangs) het doel niet vonden. ,,We kwamen zo goed uit de kleedkamer, hadden gewoon een doelpunt moeten maken”, vertelde Ehizibue. Naarmate die tweede helft vorderde, bleef Zwolle de aanval zoeken. Tegenvaller was het uitvallen van Sandler, die met een pijnlijk sleutelbeen gewisseld moest worden. PSV kwam in het laatste kwartier wel wat meer in de wedstrijd, maar behalve een kopbal van Luuk de Jong en een schot van afstand van invaller Pablo Rosario leverde dat weinig op. Het duel leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen, tot die blessuretijd. Waar Zwolle tegen Heracles en Groningen in de slotfase nog wist te winnen, lukte dat ditmaal niet. Een kopbal van De Jong werd door Boer nog wel gekeerd, maar Isimat-Mirin stond op de juiste plek om te scoren. ,,Dit voelt zo zuur, hier moeten we van leren”, baalde Ehizibue. ,,Ik heb de jongens een groot compliment gemaakt voor het vertoonde spel”, besloot Van ‘t Schip.

PEC Zwolle gaat volgende week zaterdag op bezoek in Friesland. Bij sc Heerenveen wordt er om 20.45 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – PSV 0-1 (0-0)

Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Van Polen (PEC Zwolle), Luckassen, Van Ginkel (PSV)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehzibue, Marcellis, Sandler (79. Freire), Van Polen, Dekker, Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar (90+1. Ondaan), Israelsson (79. Nijland)

PSV: Zoet, Luckassen, Schwaab, Isimat, Brenet, Hendrix (43. Rosario), Van Ginkel, Pereiro (66. Bergwijn), Lozano (90+1. Maher), De Jong, Locadia

Scoreverloop:
90+3. Isimat-Mirin 0-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button