Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Provincie lanceert website om bedrijvigheid in groene omgeving te stimuleren

Zwolle – Op Natuurderij Keizersrande bij Deventer lanceerde gedeputeerde Monique van Haaf samen met ondernemer Annette Harberink vanmiddag de website www.buitenkansenoverijssel.nl. De site dient als inspiratie en stappenplan voor inwoners en ondernemers om ook zelf actie te ondernemen in het buitengebied. Van Haaf: “Dat lijkt misschien vreemd, want het nog vaak gezien als inbreuk op de rust en ruimte van landschap of dorp. Toch is dat een gemiste kans. We willen mensen inspireren te ondernemen, want juist met nieuw elan en nieuwe ontwikkelingen blijft Overijssel ook straks aantrekkelijk om te wonen en te werken en recreëren.”

Balans tussen bedrijfsbelang en omgeving

 

De provincie Overijssel en gemeenten kennen al jarenlang een succesvolle werkwijze met de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (K.G.O.). De vandaag gelanceerde website omschrijft een groot aantal voorbeelden waar het K.G.O.-beleid goed heeft uitgepakt. Inspirerende projecten vanuit bewoners en bedrijven, die als handvatten dienen voor mensen die ook zelf aan de slag willen met hun idee in het buitengebied. Het gaat bij al deze projecten om een goede balans tussen bedrijfsbelang en de toegevoegde kwaliteit voor omgeving en bewoners van het gebied. Monique van Haaf: “Nieuwe ontwikkelingen in de omgeving kunnen een positieve invloed hebben op het landschap en op de landschapsbeleving. Belangrijk daarvoor is dat er met aandacht en respect voor de omgeving wordt ontworpen en gebouwd. Dus als er iets ‘extra’s’ voor terug wordt gedaan.”

Buitenkansen Overijssel
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button