American AvenueRadio

Protestsongs in American Avenue

Zwolle – Vraagt u zich ook wel eens af hoe het komt dat het lijkt dat er geen politieke of protestliedjes meer gemaakt worden? Vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw, met Bob Dylan en Boudewijn de Groot tot “Do They Know it’s Christmas” en “We Are The World” eind jaren ‘80, was het normaal dat muzikanten hun mening gaven over maatschappelijke misstanden. Je hoort ze eigenlijk niet meer sinds de jaren ‘90, maar betekent dit ook dat ze niet meer gemaakt worden?

Klik hier om direct mee te kunnen luisteren

In deze Aflevering van American Avenue maken we kennis met het moderne politieke of protestlied of het oude protestlied in een nieuw jasje. Tim O’Brien roept de Amerikanen op om te gaan stemmen en hun democratische plicht te vervullen, Steve Earle zingt tegen de oorlog in Afghanistan en Irak en er komen nieuwe versies voorbij van oude protestnummers uit de tijd van de Vietnamoorlog, nummers uit de strijd voor Rassengelijkheid in Amerika enzovoorts. Ze worden dus nog wel gemaakt! Muziek met een boodschap dus in American Avenue.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button