Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

ProRail en NS trakteren reizigers na geslaagde monsterklus in Zwolle

Zwolle – Maar liefst zeventien dagen stug doorwerken en het is geslaagd volgens spoorbeheerder ProRail. Wissels, sporen, spoorgrind, dwarsliggers, kabels, seinen, bovenleiding en alles wat daarbij hoort is helemaal nieuw aan de westkant van het station Zwolle. En vanaf vandaag weer beschikbaar voor treinverkeer.

Om reizigers te bedanken voor hun geduld deelden ProRail en NS vanmorgen een kleine traktatie uit. Ook kregen de ProRail en NS-medewerkers een bloemetje aangeboden door een treinreiziger.

tekst gaat verder onder de foto

Vanaf vandaag is het nieuwe spoor beschikbaar voor het treinverkeer.

Nieuwe sporen en wissels

Wat is er gebeurd? Eerst werden de oude sporen gesloopt. Vervolgens werden met grote machines nieuwe sporen en wissels gelegd. Tot slot vond de afwerking aan onder andere de bovenleiding en kabels plaats. Aan de frisse kleur van de nieuwe ballast is goed te zien wat er allemaal is vernieuwd. Leuk weetje: een deel van de ballast is nieuw, en een deel van de oude ballast hebben we schoongemaakt en hergebruikt.

Sporen rondom station vernieuwd

De sporen en wissels aan de westzijde van station Zwolle waren aan vervanging toe. Vorig jaar heeft ProRail de oostkant van station Zwolle al helemaal vernieuwd. Dit betekent dat de sporen rondom het station nu weer helemaal up-to-date zijn. Zo’n megaklus is nauwkeurig gepland om zo efficient mogelijk te werken.

“Het is geweldig dat het binnen planning gelukt is om het spoor weer klaar te krijgen. Zeven richtingen startten vanmorgen onmiddelijk op. Alleen de bovenleiding op de Kamperlijn had een halfuur extra nodig,” zegt een woordvoerder van ProRail.

Gerelateerde artikelen

Back to top button