KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Prominentenbal d’Oelewappers 2023

Zwolle – Zaterdag 21 januari 2023 was het zover, het Prominentenbal van carnavalsvereniging d´Oelewappers vond plaats.
Na een afwezigheid van 4 jaar mocht deze prestigieuze prijs weer uitgereikt worden.

De Prominent is iemand, een groep of gezelschap die Zwolle op welke wijze dan ook op de kaart heeft gezet. Door de commissie wordt elk jaar weer druk gezocht naar een kandidaat voor deze titel.

Koninklijke ontvangst

Prinses Bling en haar adjudante Glitter ontvingen diverse verenigingen en gezelschappen uit Zwolle en daarbuiten. In de kleine zaal werden diverse persoonlijke boodschappen naar het sprankelende duo gericht. Met als hoofdboodschap, of vraag waarin duidelijk werd dat het feestje de avond ervoor wel erg gezellig moet zijn geweest..

Bezoekende carnavalsvierders werden in de grote zaal muzikaal ontvangen. De dj van De Weijenbelt zorgde voor menig vermaak. Maar met het optreden van zanger Menno Aben barstte het feestje goed los. De dansvloer stond vol, maar ook het podium was niet veilig voor de hossende massa.

11 uur 11

Traditiegetrouw was het om 23.11 uur tijd voor de bekendmaking van de Prominent 2023. In de aanwezigheid van enkele oud Prominenten werd bekendgemaakt dat niemand minder dan het 55-koppige a-capella mannenkoor ‘De Koorbazen’ deze prijs in ontvangst mocht nemen.

De Koorbazen zijn zoals genoemd een a-capella mannenkoor uit Zwolle. Door hun deelname aan het televisieprogramma ‘We want more’ hebben zij bekendheid vergaard in heel Nederland. Zo traden zij al op tijdens AFAS Live, Stöppelhaene en de Zwarte Cross. Natuurlijk hopen wij nog veel meer van dit fantastische koor te horen en te zien!

Niet meer dan terecht dat zij deze prijs in ontvangst mochten nemen. Ze hebben met hun bekendheid Zwolle muzikaal op de kaart gezet.

Na de bekendmaking volgden er de nodige felicitaties, en gingen de ‘bazen’ nog even het feestgedruis in. Het Prominentenbal 2023 was weer een geslaagde avond in Wijkcentrum De Weijenbelt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button