HandbalSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle gooiden roer om in tweede helft tegen Udi ‘96

Zwolle – Na twee weken rust te hebben gehad en twee verliespartijen achter elkaar, ging Heren 1 van HV Zwolle uit naar Arnhem. Udi ’96 was daar de tegenstander. Met een ruststand van 7-7 leek het de Zwolse heren niet goed gezind. Toch toonde de ploeg veerkracht en herpakte zich redelijk weer in de tweede helft. Zo namen de Zwollenaren twee punten mee naar huis met een eindstand van 15-26.

In het begin waren er opstartproblemen. De heren hadden weinig tot geen plek voor een fatsoenlijke warming-up. De oude sporthal was warm en het zelfvertrouwen iets gedeukt. Dit resulteerde in een twijfelachtig begin. De verdediging stond echter goed, Udi ’96 wist er maar 7 te scoren in de eerste helft.
Travelbags HV Zwolle daarentegen trof zelf ook maar 7 keer doel, Veel doelkansen werden gemist, of afgefloten.

Slordigheden stapelden zich op door aanvallende fouten. Dit werd ook in de rust medegedeeld. Het moest scherper en iets sneller in de omschakeling, want de verdediging stond goed.

Vol goed goede moet begonnen de heren weer aan de tweede helft. En inderdaad kwam HV Zwolle langzaam op gang. Tot 9-9 kon Udi ’96 bij blijven, daarna zagen de toeschouwers het oude HV Zwolle.
De snelle omschakeling, spel met mooie snel break-outs en snelle aanvallen. Ook de schutters vanaf de tweede lijn troffen nu doel.

Een tweede helft die voor de toeschouwers ook erg leuk was om te zien. Ook doordat er van alle posities weer gescoord werd.
Gezien de omstandigheden een noodzakelijke goed overwinning, met de eerste helft als verbeterpunt.
De uiteindelijk einstand werd dan ook verdiend 15-26 in het voordeel van de Zwollenaren.