Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Programma Koningsdag Zwolle wordt prachtig binnenstadfeest

Zwolle – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en een deel van de rest van de Koninklijke familie vieren woensdag 27 april 2016 Koningsdag in Zwolle. Zo ziet het programma eruit:

Programma bezoek Koninklijke Familie

Nieuwe Havenbrug - Koningsdag Zwolle
Nieuwe Havenbrug – Koningsdag Zwolle

Ontvangst op de Nieuwe Havenbrug

11.00 uur

Burgemeester Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten ontvangen de Koninklijke gasten.

Muziek en talentontwikkeling spelen hier al een rol: deelnemers van rapbroedplaats De Fakkelteit (onder meer met Rico, bekend van rapformatie Opgezwolle) treden hier op.

Koningsdag route - Cele Plein met Museum de Fundatie en cultuurhistorie van Zwolle
Koningsdag route – Cele Plein met Museum de Fundatie en cultuurhistorie van Zwolle

Cultuurhistorie op de Blijmarkt

11.10 uur

De organisatie op cultuurrijke plein is in handen van Arie Slob en Ralph Keuning. Er is muziek van Bertolf/Her Majesty en Esther Groenenberg. Ook is op het plein theater met in de hoofdrollen schrijver Rhijnvis Feith, staatsman Johan Rudolph Thorbecke en kunstenaar Herman Brood.

Koningsdag Zwolle - Grote Parade op de Grote Markt Zwolle
Koningsdag Zwolle – Grote Parade op de Grote Markt Zwolle

Grote Parade op de Grote Markt

11.20 uur

Het hart van onze (binnen)stad en van de regio is het decor voor een grote parade. Hier wordt de relatie van de stad met de omliggende regio zichtbaar. Het gaat dan om vier invalshoeken: recreatie, logistiek, agro en food en kunststof.

Voorbeelden daarvan zijn de Hanze en het nieuwe havenbedrijf ‘Port of Zwolle’, streekproducten en de culinaire prestaties van een restaurant als de Librije en hoe het ambacht van biezen uiteindelijk heeft geleid tot een innovatief product als kunstgras.

De parade wordt begeleid door symfonisch jeugdorkest De Vuurvogel

Koningsdag Zwolle - Rode Torenplein Zwolle sportactiviteiten
Koningsdag Zwolle – Rode Torenplein Zwolle sportactiviteiten

Sport op het Rodetorenplein

12.05 uur

Op het plein laten meer en minder bekende Zwolse sporters zien wat ze samen in hun mars hebben. Dynamisch en inspirerend!

Het plein aan de Zwolse gracht staat in het teken van talentontwikkeling en sport. Op dynamische wijze wordt hier duidelijk hoe jong en oud, amateursporters en topsporters elkaar uitdagen om het beste uit jezelf te halen.

Koningsdag Zwolle - Vaartocht op de Thorbeckegracht
Koningsdag Zwolle – Vaartocht op de Thorbeckegracht

Vaartocht door de Thorbeckegracht

12.25 uur

Op het Rodetorenplein gaat de Koninklijke Familie aan boord van een sloep voor een korte vaartocht over de mooie Thorbeckegracht.

De Koninklijke Familie bekijkt de Zwolse binnenstad vanaf het water. De Thorbeckegracht is het fraaie en naar verwachting drukbezochte decor van een korte vaartocht naar het Pelserbrugje.

Broerenkwartier met Waander in de Broeren - Koningsdag Zwolle 2016
Broerenkwartier met Waanders in de Broeren – Koningsdag Zwolle 2016

Slotfeest op Broerenkerkplein

12.45 uur

Hier, pal naast het conservatorium en de monumentale boekhandel Waanders in de Broeren vieren Typhoon en zijn muzikale vrienden feest: zij verzorgen een knallend concert. De verwachting is dat het koninklijke bezoek aan de Overijsselse hoofdstad ongeveer twee uur duurt (tot 13.00 uur).

Natuurlijk zijn er ook na het bezoek van de Koninklijke Familie nog tal van feestelijke activiteiten in de stad. Het is immers de héle dag feest in Zwolle.

 

Koningsdag route Zwolle 2016
Koningsdag route Zwolle 2016

Gerelateerde artikelen

Back to top button