Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Programma Koningsdag thuis 2020; doe je mee?

Zwolle – Het is dit jaar anders vanwege de corona-crisis. Maar toch kunnen we er met z’n allen toch een feestje van maken. Doen jullie mee?

06.19 uur

Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Om wat kleur te brengen in donkere tijden. De gemeente Zwolle roept inwoners op om vandaag op de verjaardag van Koning Willem-Alexander de nationale vlag uit te hangen. “Op deze manier symboliseren we op 27 april onze verbondenheid met het Koningshuis en elkaar, nu we deze dag niet zoals gebruikelijk met elkaar kunnen vieren.”

Op de website www.koningsdagthuis.nl volg je op 27 april activiteiten door het hele land of ontdek je wat er gaande is bij jou in de buurt. Ook leden van Het Koninklijk Huis zijn aanwezig vanuit Huis ten Bosch en volgen activiteiten op Koningsdag Thuis. Zo viert heel Nederland oranje: op afstand, maar toch samen.
© RTV Focus – Matthijs van Os

09.45-10.00 uur

Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet. Uiteraard worden in Zwolle de klokken van de Peperbus geluid. De speelkamer van de beiaardier op grote hoogte in de Peperbustoren is één van de meest Corona- bestendige ruimtes in heel Zwolle.
Op verzoek van de Koninklijke Bond van Oranje verenigingen in Nederland zullen landelijk alle beschikbare kerkklokken op het zelfde moment luiden. In Zwolle zullen de Zwolse Beiaard Stichting en het Zwols Kokkenluidersgilde hieraan ook op de volgende wijze gehoor geven.

Van 9.45 uur tot 10.00 uur zullen alle luidklokken van de Peperbus feestelijk de verjaardag van de koning inluiden. Daarna zal onze stadsbeiaardier Martien van der Knijff een feestelijke collage van vaderlandse liederen spelen op het carillon.

Koningsdagthuis.nl

10.00 uur

Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.
#Wilhelmus2020

Foto © Hans Smit

10.10 uur

Felicitatie aan Zijne Majesteit Koning Willem Alexander

10.15 uur

Videoboodschap burgemeesters.
De burgemeesters kunnen hun eigen filmpje met feliciatie op www.koningsdagthuis.nl plaatsen.

16.00 uur

Nationale Toost.

De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

www.nationaletoost.nl

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button