EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Programma Blauwvingerdagen: Dino’s, honkbalmoves, streekproducten en terug in de tijd

Zwolle – Nog een weekje en dan is het weer zo ver. De 41e editie van de Blauwvingerdagen in Zwolle staat voor de deur. Eén van de grootste braderiën in Nederland met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Met circa 450 kramen is er een enorm gevarieerd aanbod voor zowel de toerist die gezellig een dagje uit wil als voor de koopjesjager die zijn slag wil slaan.

Naast lekker snuffelen en genieten van een dagje uit zijn er op het Grote Kerkplein speciale activiteiten.

6 Juli – KinderpleinDino

Op de eerste woensdag wordt het Grote Kerkplein omgetoverd tot kinderplein. Kom springen op het megagrote Dino-springkussen, ontmoeten een levensechte dino of laat je schminken (i.s.m. Dinoland Zwolle).

Maak deze dag ook kennis met de Voelkoe! Een koe die aan het denken zet. Proefdiervrij heeft een leuke ludieke actie ontwikkeld met een levensgrote voelkoe. We kunnen alvast een klein tipje van de sluier oplichten. Het gaat erom dat je, door al je zintuigen op scherp te zetten, een spel speelt. Door het oplossen van de puzzel duik je in de wereld van proefdiervrij onderzoek en proefdiervrij onderwijs. Nieuwsgierig? Kom dan op 6 juli naar het Grote Kerkplein en ervaar hoe proefdiervrij onderzoek werkt.

Lekker knutselen kun je bij de stand van De Stoppelhaene. Versier een haan van graan, maïs en andere natuurlijke producten. Of wie weet win je een weekendje weg met familie met de win-actie. Als je wilt, mag je zelfs met de Stoppelhaene op de foto!

13 Juli – Oefen je honkbalmoves

Sportservice Zwolle en de Blue Haws toveren vandaag het Grote Kerkplein om in een heus honkbalplein. Door middel van verschillende attracties kun je meten hoe hard je kunt gooien, hoe hard je kunt rennen en hoe hard je kunt slaan. Zowel de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks als Honkbalbus_DAG2SportService Zwolle zullen voor de nodige ondersteuning zorgen.

Daarnaast krijgen je de kans om op de foto te gaan met de wereldbeker. In 2011 werd het Nederlands honkbalteam voor het eerst in de historie wereldkampioen toen in een spannende finale, die live op Nederlandse televisie werd uitgezonden, grootmacht Cuba werd verslagen. De wereldbeker reist nu speciaal voor het EK honkbal met de bus door heel Nederland en is dus op woensdag 13 juli ook in Zwolle!

20 Juli – Heerlijke streekproducten

Smullen op de streekmarkt met kramen vol heerlijke streekproducten. De deelnemers zijn:

  • Bakken met Niels: overheerlijk roomboter karamel stroopwafels
  • Imkerij Het Korfje met honing, mosterd, jam, honingsnoep en meer!- Antonia’s Mosterd & Delicatessen met een divers aanbod mosterd, mosterdsoep en -saus
  • Kaldi met heerlijke koffie, thee en lekkernijen. De Kaldimobiel schenkt heerlijke koffie.
  • De Vreugdehoeve met diverse schapenproducten
  • De Smaakspecialist met heerlijke kaas en andere delicatessen
  • De Toverbal met snoep en chocoladeartikelen
  • Hispavoedsel met spaanse specialiteiten
  • van Woerkom met een foodtruck vol aardappelspecialiteiten.
  • Fakkert met diverse dieren- en tuinartikelen.

Tesla X

Tesla organiseert een zomertour om hun elektrische auto’s aan het publiek te tonen. Vandaag staat ook Tesla in Zwolle op het Grote Kerkplein met een tweetal revolutionaire, elektrische auto’s; de Tesla Model S en Model X.

27 Juli – Terug in de tijd

Ga, samen met het Stedelijk Museum, terug in de tijd. Neem een kijkje in een woonkamer uit de jaren ’70 en ntmoet dames met wandelwagens uit de jaren ’70. Wie ze nog weet speelt de straatspelletjes van vroeger; hinkelpotten, elastieken, springtouwen, landjepik of bliklopen. Of leer samen met de kinderen meer van de geschiedenis van Zwolle door de (kinder-)speurtocht te lopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button