Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Profiel nieuwe burgemeester Zwolle: ‘Boegbeeld met hart voor de stad’

Highlights
  • Strateeg met focus op samenhang
  • Samen met de regio
  • Voor alle Zwollenaren
  • Boegbeeld met hart voor de stad
  • Openbare Orde en Veiligheid (OOV)-behartiger met tact
  • Karaktervol leider

Zwolle – De stad is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Eind januari werden alle inwoners uitgedaagd om mee te denken over een profielschets voor de nieuwe burgervader of -moeder. Die schets zou half maart bekend gemaakt worden maar verscheen vandaag al op de site van de gemeente. In de gemeenteraad van 11 maart wordt de profielschets definitief vastgesteld.

In de schets wordt gesproken over een ‘Boegbeeld met hart voor de stad’. Maar ook over een OOV (openbare orde en veiligheid)-behartiger met tact en een karaktervol leider.

 

Uit de antwoorden op de open vragen blijkt daarnaast dat veel inwoners het wenselijk vinden wanneer de nieuwe burgemeester een vrouw is met een vooruitstrevende visie. Zwollenaren

 

Enquête

5500 mensen vulde de stellingen in die aan de Zwollenaren werden voorgelegd over waaraan de nieuwe burgemeester in hun ogen moest voldoen. De uitslag van die stellingen zijn 1 op 1 terug te vinden in de profielschets.

Zo ziet de Zwollenaar zijn nieuwe burgemeester

De inwoners van Zwolle zoeken een burgemeester die een vooruitstrevende houding heeft. Op dit punt zijn zij het meest uitgesproken. Daarnaast zijn inwoners het met elkaar eens dat de nieuwe burgemeester van Zwolle iemand is die draagvlak organiseert. Verder geniet een burgemeester de voorkeur die wijs en bedachtzaam te werk gaat en zich voornamelijk richt op uitdagingen van de toekomst. Het beeld van een burgemeester die betrokken is en dicht bij de inwoner staat, komt overeen met de antwoorden die zijn gegeven op de open vragen. Beide aspecten worden veelvuldig genoemd. Inwoners van Zwolle geven aan behoefte te hebben aan een burgemeester die verbindt en benaderbaar is. Uit de antwoorden op de open vragen blijkt daarnaast dat veel inwoners het wenselijk vinden wanneer de nieuwe burgemeester een vrouw is met een vooruitstrevende visie.

Profielschets nieuwe burgemeester
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button