LifestyleNieuws uit Zwolle

Primeur voor vechtsportschool Tabonon: leren sparren

Zwolle – Bij vechtsportschool Tabonon Kickboksen kun je sinds september terecht voor een unieke les, namelijk leren sparren. Tabonon is de enige vechtsportschool in Nederland waar je op je eigen niveau kunt leren sparren.

Sparren is voor veel mensen intimiderend. Sparren betekent dat je één op één met een sparringpartner de geleerde kickbokstechnieken op elkaar gaat uitproberen. Op deze manier simuleer je een echte partij. Bij Tabonon werden signalen opgevangen dat full contact en het hoge niveau van de trainingspartners veel mensen ervan weerhoudt om een sparuur te volgen.

Lesaanbod aansluiten bij wensen van leden

“We zijn constant aan het vernieuwen en willen blijven verbeteren. Daarom passen wij ook ons lesaanbod regelmatig aan op de wensen van onze leden”, vertelt eigenaresse Hanieh Kamran. “Onze leden kunnen bij onze trainers en ambassadeurs aangeven welke uren zij graag op het rooster willen zien. Doordat onze leden meedenken, kunnen we ook meer bijzondere uren geven, zoals het leren sparren.” Via de ambassadeurs kwam de vraag of er een les kon komen om te leren sparren.

Enthousiaste deelnemers

De behoefte aan deze les blijkt uit de hoge opkomst en het enthousiasme bij de eerste trainingen. De les wordt rustig opgebouwd met vaste combinaties. Zo weet je wat je kunt verwachten en heb je ruimte om te letten op je houding. Marleen(29):“Dit is mijn nieuwe favoriete uur. Omdat je let op je basishouding en techniek komt er veel meer rust in het sparren. Je leert samen te sparren in plaats van tegen elkaar.” Bij Tabonon is het sparuur voor alle niveaus. Dat betekent dat je als wedstrijdvechter, gevorderde, beginner en jeugd ontspannen met elkaar kunt sparren.

Over Tabonon

Tabonon (Thai Boxing Noord Oost Nederland) is al 16 jaar een van de grootste vechtsportscholen van Nederland, met als motto ‘Vechtsport voor iedereen’ en als kernwaarden: professionaliteit, kwaliteit, sfeer en veiligheid. Op drie locaties (twee in Zwolle en één in Raalte) worden kickboks-, MMA-, grappling-, en BJJ-lessen gegeven aan volwassenen en kinderen vanaf vijf jaar. Daarnaast wordt er yoga, krachttraining, personal training en psychomotorische therapie aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button