EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Primera Kosterman Zwolle verkocht winnend lot, goed voor 15 miljoen netto

Zwolle – De hoofdprijs van de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij is gevallen op een lotnummer dat was verkocht als twee halve loten. Eén van de winnaars kocht zijn of haar halve Oudejaarslot bij Primera Kosterman in Zwolle. Hij of zij krijgt nu 15 miljoen euro netto uitgekeerd. Primera Kosterman staat bekend als geluksmakelaar omdat er regelmatig grote prijzen vallen op de bij hem in de zaak verkochte loten.

John Kosterman van de Primera noemt het fantastisch nieuws. ‘We hebben eerder grote prijzen verkocht maar dit is toch wel het record. Bovendien mochten we naast de winnaar van 15 miljoen ook nog iemand blij maken die deze trekking een Mini had gewonnen.’

Kans groter door grote hoeveelheid lotenverkoop

Toch is de kans dat er bij deze Primera vaker hoge prijzen vallen iets groter dan normaal. De winkel staat al jaren in de top 3 van de beste Staatsloten verkopers in Nederland. Mensen komen van heinde en verre om loten te kopen. Zo is er deze trekking zelfs een lot aan iemand uit Mexico verkocht. Het hoeft dus ook helemaal niet te betekenen dat de prijs is gevallen bij iemand in Zwolle. De Staatsloterij zegt er zelf het volgende over: ‘Hoe meer loten je verkoopt, hoe groter de kans op een winnend lot’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button