Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Primark koopt warenhuis Melkmarkt Zwolle

Zwolle – Op donderdag 15 december is het nieuwe warenhuis gelegen aan de Melkmarkt in Zwolle door ontwikkelaar VOF Roo-Haen verkocht aan de Ierse modereus Primark.

Nadat de locatie jarenlang onbenut is gebleven is in 2015 de sloop van de panden begonnen, waarna eind 2015 de bouw is gestart. Het plan is een ontwikkeling van VOF Roo-Haen, een samenwerking tussen BPD en DLH Ontwikkeling. Frans Holleman, directeur regio Noord-Oost & Midden van BPD: “het gebouw aan de Melkmarkt voegt zich geweldig in de bestaande stad en geeft een impuls aan een levendige binnenstad”.

De verkoop aan Primark is een uitvloeisel van de in 2015 getekende huurovereenkomst met Primark. De verkoop betreft 6.000 m2 winkelruimte.

Op 4 november 2016 heeft de oplevering van het casco gebouw plaatsgevonden. Primark is nu druk bezig met de afbouw en inrichting. De verwachting is dat de opening in het voorjaar van 2017 plaatsvindt.

Betrokken partijen

RECIM adviseerde VOF Roo-Haen in zowel het verhuur- als het verkoopproces. Het gebouw aan de Melkmarkt in Zwolle is een ontwerp van Dana Ponec van bureau Ponec de Winter uit Amsterdam. De bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Wessels Rijssen bv.

primark 2

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button