Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Premièrefilm ‘Il Capitale Umano’ in Zwols Fraterhuis

Verhaal

Dino Ossola is een makelaar met aspiraties om op de sociale ladder omhoog te klimmen. Giovanni Bernaschi is speculant op de beurs. Hij verwacht niet ooit zaken te kunnen doen met iemand als Dino. Als hun beider kinderen zich echter met elkaar verloven, verandert alles. Carla is de rijke maar ongelukkige vrouw van Giovanni, die droomt van een ander leven. Roberta is de nieuwe partner van Dino, een gastvrije psychologe die graag moeder wil worden. Dan vindt er op een koude nacht een mysterieus ongeluk plaats. Deze stijlvolle film is gebaseerd op de roman ‘The Human Capital’ van Stephen Amidon, waarbij het verhaal is verplaatst naar hedendaags Italië. Paolo Virzì (o.a. ‘La Prima Cosa Bella’) weet deze meeslepende, slim geconstrueerde whodunnit naar een verwoestende climax te stuwen.

Vertoning

‘Il Capitale Umano’ is nog tot 4 februari 2015 te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button