Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Praathuis voor woonzorgcentrum De Esdoorn in Dieze

Zwolle – Woonzorgcentrum De Esdoorn van de Zonnehuisgroep heeft een mooie oplossing voor contact tussen bewoners en familieleden. Sinds afgelopen zaterdag staat er naast het woonzorgcentrum aan de Esdoornstraat in de wijk Dieze een ‘praathuis’. Gebracht door het TV-programma Hart in Aktie die daarmee een wens van één van de medewerkers vervulde.

Het is de bedoeling dat bewoners van het woonzorgcentrum familieleden en naasten weer kunnen zien en kunnen praten via het praathuis. Dit is een soort mobiele unit gesplitst is in twee delen, gescheiden door een glaswand. De bewoner kan in de ene ruimte plaatsnemen en de familie, aan de andere kant van het glas, in de andere ruimte. Zo kunnen ze elkaar toch zien en door het raam heen praten. Het praathuis heeft twee aparte deuren. Om het gezellig te maken is het ook nog eens leuk ingericht met mooie fauteuils en een bloemetje.

De eerste gesprekken gaan woensdag plaatsvinden.

Bekijk de preview van Hart in Aktie waarbij Wendy van Dijk de medewerkster van De Esdoorn interviewde en haar, een bewoner en familie in het zonnetje zette. Woensdag 22 april a.s. om 21.30 uur wordt het programma Hart in Aktie uitgezonden op SBS 6.

Gerelateerde artikelen

Back to top button