KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Praat mee over vluchtelingen in Zwolle

Zwolle – In Nederland zijn er te weinig opvangplekken voor vluchtelingen. Ook in Zwolle is dit het geval. Zwolle wil graag met de stad in gesprek over de verschillende keuzes die we moeten maken over de opvang van vluchtelingen. Dat we vluchtelingen blijven opvangen staat vast maar hoe we dat doen, daarover hoort de gemeente Zwolle graag ieders mening.

In Nederland zijn er te weinig opvangplekken voor vluchtelingen. Ook in Zwolle is dit het geval. Als gemeente Zwolle nemen wij onze verantwoordelijkheid en vangen wij mensen op die het nodig hebben. Op dit moment vangen we al diverse doelgroepen op, zoals Oekraïners en verzorgen we crisisnoodopvang voor asielzoekers. In juni opent er aan de Meeuwenlaan een tijdelijke regionale opvanglocatie voor ongeveer 300 kansrijke asielzoekers en statushouders. Vanaf 2027 willen we een permanente regionale opvanglocatie hebben op éen of meerdere locaties voor maximaal 600 kansrijke asielzoekers en statushouders. De locaties hiervoor zijn nu nog niet bekend.

De gemeente wil graag met de stad in gesprek over de verschillende keuzes die we moeten maken over de opvang van vluchtelingen. Dat we vluchtelingen blijven opvangen staat vast maar hoe we dat doen, daarover hoort men graag uw mening.

Zwolle nodigt iedereen daarom van harte uit om mee te praten in de stadsdialoog vluchtelingen.

Deze zijn op 6 juni en 15 juni van 19.15 – 21.00 uur (dit is inclusief inloop, het daadwerkelijke programma start om 19.30 uur). De opzet en inhoud van beide avonden is gelijk. U kunt zich aanmelden voor één van de avonden.

De avonden zijn hybride. Dat betekent dat u digitaal kunt meepraten en dat er ook plek is voor mensen die persoonlijk aanwezig willen zijn. Er is per avond plek voor ongeveer 50 personen op locatie (Hotel Lumen, Stadionplein 20). Digitaal is er geen maximum voor het aantal mensen om mee te praten.

Wilt u meepraten? Meld u dan aan voor één van de avonden en geef daarbij aan of u graag digitaal of persoonlijk aanwezig wilt zijn.

Aanmelden kan via www.zwolle.nl/vluchtelingen

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren