EconomieNieuws uit Zwolle

Pot voor starterslening bijna leeg

Het budget voor de starterslening is bijna op. Sinds 2013 werden 215 leningen aan mensen verstrekt die hun eerste huis kochten. Naar verwachting is er nog tot 1 juli aanstaande voldoende budget om de aanvragen die binnenkomen te honoreren.
Starters die nog in aanmerkingen willen komen voor de lening kunnen voor meer informatie kijken op www.zwolle.nl/starterslening of bij hun makelaar informeren. De complete en volledige aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

De gemeente Zwolle stelt in 2013 1,8 miljoen euro beschikbaar voor de starterslening. De provincie en het Rijk voegden hier ook een bedrag aan toe. Hierdoor konden mensen die voor het eerst een huis willen kopen en aan de voorwaarden voor een lening voldoen dat ook financieel rond krijgen. De starterslening had als doel om starters te helpen, maar ook om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Voorlopig is er geen nieuw budget voor startersleningen beschikbaar.

Meer bekijken
ūüí¨ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button