Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Popronde breidt uit naar zondagen en maakt data 2015 bekend

Rondreizend festival Popronde trapt af op 17 september, en doet op zaterdag 19 september Zwolle aan. Negen nieuwe steden worden toegevoegd aan het tourschema, dat eindigt op 28 november. De Popronde presenteert jaarlijks circa 120 Nederlandse artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Sabrina Starke, Marike Jager en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in de buurtkroeg op de hoek.

Uitbreiding naar de zondagen: van 31 naar 40 steden

Naast de steden die de afgelopen jaren op donderdag, vrijdag en zaterdag het festivalterrein vormden, voegt de Popronde negen nieuwe steden toe aan het tourschema. Deze negen nieuwe Poprondes zullen voornamelijk op zondagmiddag gaan plaatsvinden in de steden Assen, Heerenveen, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoorn, Roermond, Weert en Zutphen.

Recordaantal aanmeldingen, uitbreiding van de selectiecommissie

De Popronde is groeiende: behalve de uitbreiding in steden is ook het aantal aanmeldingen dit jaar gestegen. Meer dan 1200 acts schreven zich dit jaar in om kans te maken op een plekje bij de uiteindelijke selectie. Deze selectie wordt gemaakt door een selectiecommissie die dit jaar is uitgebreid naar zestig professionals uit de Nederlandse muzieksector, en waar onder meer Frank van der Lende (3FM), Joey Ruchtie (Eurosonic/Noorderslag), Hannah Vink (DWDD) en Jasper van Vugt (OOR/Herman Brood Academie) zitting in nemen. De selectie voor Popronde 2015 wordt op 1 mei op Pinguin Radio en www.popronde.nl bekendgemaakt.

Meer informatie over het festival, de data en de steden op www.popronde.nl.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button