HandbalSport

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen eindigden kalenderjaar met doelpuntenregen in Borne

Zwolle – Op zondag 16 december mochten de heren van Zwolle naar Borne toe. Na de overwinning op Minerva vorige week, moesten de punten mee terug naar Zwolle. Dit omdat Zwolle dan netjes in het midden van het rijtje blijft staan, maar ook om zich te distantiëren van de nummer 7: Minerva en dichterbij te komen bij de nummer 5: Heeten. Uitgeslapen en klaar om te gaan, werd om 15:30 uur het startsignaal gegeven.

Gewaagde wedstrijd

De wedstrijd begon in het voordeel van Zwolle. Door goede snelle aanvallen wisten de heren de verdediging van Borhave op het verkeerde been te zetten. Zo werd de stand in de eerste paar minuten ook gezet op 1-3. Maar al snel herpakte Borhave zich en door snelle tegenaanvallen en technisch handbal kwam de stand al snel op 3-3. Vervolgens waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Wisten de heren van Zwolle te scoren, dan wist Borhave daar een antwoord op te geven, door ook een doelpunt te maken. Mede door opbouwers Igor Klomp en Rik Talens konden de heren bij blijven. Door hier en daar slordige foutjes in de verdediging van Zwolle, wisten de heren van Borhave ook goed bij te blijven.

Rust

Zo gingen de heren de rust ook in met een stand van 15-15. Tijdens de rust werd aangegeven door coach Peter Born, dat als de punten mee naar Zwolle terug moesten, er een tandje bij gedaan moest worden. Het tempo moest flink omhoog om de heren van Borhave weg te kunnen spelen.

Tweede helft

De tweede helft begon helaas niet zoals gepland. Borhave wist de verdediging van Zwolle steeds een stapje te slim af te zijn. Door goede vrijgespeelde hoekspelers kon Borhave dan ook uitlopen naar 20-19. Ondanks deze aanvallen wist Zwolle de kansen ook goed te benutten en konden ze de aanvallen van Borhave goed beantwoorden met doelpunten aan eigen kant. Zowel Borhave als Zwolle wisten dus steeds weer te scoren. Zo stond het grotendeels gelijk in deze wedstrijd. Van 19-19, 20-20, 24-24, 25-25 tot 27-27. Vanaf dat moment was Zwolle er wel klaar mee. Op dit moment wist Zwolle zich dan ook te herpakken en in de aanval te gaan.

Vanaf 27-27 wist Zwolle dan ook flink uit te lopen op Borhave. Eerst door mooi combinatie spel tussen Stefan Bult en Igor Klomp en vervolgens door snelle break-outs van Jordy Hendriks en Lesley Rigter. De stand liep na een aantal mooie doelpunten uit naar 30-35. Door goed en hard samen werken kon Zwolle dus uitlopen en met nog 5 minuten te gaan gebeuren er bijzondere dingen. Nummer 1 was toch wel de vlieger op Lesley Rigter, aangespeeld door Igor Klomp. En dan nummer 2, wat net zo bijzonder was, was dan wel de break-out gelopen door Rik Talens, die als een stoomlocomotief aangerend kwam en de bal vast achterin het net schoot. Na deze mooie aanvallen en vele doelpunten aan de kant van Zwolle werd de eindstand dan ook 30-39.

Winst voor Zwolle

Door een goed samenwerkend team wist Zwolle vandaag de punten mee naar huis te nemen. Trots als team, maar vooral trots op elkaar. Samen heeft Zwolle de eerste helft van de competitie zich kunnen herpakken als team en zo op een nette 6de plaats kunnen eindigen. Zowel 3 punten voorsprong op de nummer 7 als 3 punten achter op de nummer 5.

De twee toppers, welke als meegereisd publiek, worden hartelijk dank en de Zwolse heren gaan de korte winterstop in. Op 5 januari spelen de heren van Zwolle om 21:00 uur uit in Enschede.