CoronavirusNieuws uit ZwollePodcastsPolitiek & OpinieVoorpagina

Polsbandjes moeten volgens CU tweedeling in Zwolle voorkomen

CU Zwolle vraagt daarnaast B&W om niet actief te handhaven op coronapas

Zwolle – Geef het uitgaansleven een polsbandje in plaats van de corona-app. Dat zou volgens de fractie van de ChristenUnie Zwolle mee kunnen helpen om een tweedeling in de maatschappij te voorkomen. Voor veel horeca-ondernemers en mensen die graag uitgaan was het zaterdag toch een soort van feestdag. Eindelijk was men van die 1,5 meterregel af. Maar dat kon – zo besloot het kabinet –  alleen als we via de CoronaCheck-app de toegang gingen controleren van alle bezoekers. Die app zorgt er  volgens de CU echter voor dat er mensen buiten worden gesloten. Alkmaar startte dit weekend met een polsbandjessysteem in plaats van de app. De Zwolse ChristenUnie ziet zo’n oplossing ook wel zitten. Maar dan moet er ook een sneltesttent in het centrum worden geplaatst. Hoe die polsbandjes en een testtent precies moeten gaan helpen legde fractieleider Gerdien Rots uit in Zwolle Actueel op Radio Focus.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button