112 nieuwsNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Politiekids arresteren ‘winkeldief’ bij de Jumbo Stadshagen

Zwolle – Het eerste examen voor de Politiekids Stadshagen zit er op. “De politiekids hebben het top gedaan.” meldt de korpsleiding. Diverse meldingen zijn afgehandeld, van een foutparkeerder tot een verdacht persoon, van een ruzie welke gesust moest worden tot het aanhouden van een winkeldief bij de Jumbo.

 

Zelfvertrouwen

“Zeer bijzonder was het om te zien hoe de 24 kinderen in de leeftijd tussen 7 en 11 jaar zich in korte tijd op verschillende gebieden hadden ontwikkeld. Het op een nette manier aanspreken van mensen was een half jaar geleden erg spannend en een confrontatie werd daardoor zelfs uit de weg gegaan.”, aldus de Politie Zwolle. Na diverse bijeenkomsten onder leiding van Iwan van Travers Welzijn werd het zelfvertrouwen groter en dat was vandaag zichtbaar. Fietsers in de winkelstraat werden zonder pardon aangesproken op hun gedrag en een in scene gezette ruzie tussen twee dames werd vakkundig gesust.

Hoe ga je om met een persoon die jou wil slaan of pestgedrag vertoont

Fysieke vaardigheden

Daarnaast zijn de politiekids op fysiek gebied ook vaardigheden bijgebracht. Baukje van SportService Zwolle nam de kinderen onder andere mee naar de klimbaan, en de fysieke vaardigheidstest voor politieagenten werd gelopen. Ook werden de fijne kneepjes van het vak aangeleerd door Pascal van Stichting School Of Self Defence. Hier werd de kinderen onder andere geleerd hoe je om moet gaan met een persoon die jou wil slaan of pestgedrag vertoond.

Op straat ingerichte meldkamer

Bovenstaande kwam woensdagmiddag allemaal bij elkaar in het examen. Alle kinderen werden op pad gestuurd, per twee of drietal, met een portofoon op zak. Van de op straat ingerichte meldkamer werden de kids naar diverse meldingen gestuurd. Maar liefst 18 leerlingen van de Landstede Fuchsiastraat 1 Zwolle waren aanwezig als begeleider/coach of rollenspeler.

Geslaagd

Gezien hun progressie en goed afgelegde examen zullen de politiekids op 8 februari in het gemeentehuis van Zwolle hun diploma in ontvangst mogen nemen van burgemeester Henk Jan Meijer.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button