Nieuws uit ZwolleOpiniePolitiek & OpinieVoorpagina

Politiek: CDA stelt wegversmalling Turnhoutsweg voor

Hoe kan de gemeente de veiligheid op en rond de Turnhoutsweg en Meenteweg in de buurtschap Spoolde verbeteren? CDA Zwolle pleit voor een wegversmalling.

De al gerealiseerde aanpassingen aan de Turnhoutsweg en Meenteweg hebben volgens vele bewoners niet geleid tot een veiliger verkeerssituatie in deze Spoolder buurt. Veel bewoners ervaren nog teveel sluipverkeer en vinden dat er nog te vaak te hard wordt gereden.

Drempels zijn geen optie

Kiezen we nu voor een hogere drempel, dan heb je weer te maken met meer geluidshinder. Dit is niet wenselijk voor de direct aanwonenden. VVN is daar geen voorstander van.

Onze voorkeur: een wegversmalling
Een wegversmalling bij de Meenteweg heeft de voorkeur van CDA Zwolle.
Meerdere problemen in een keer worden hiermee opgelost:

  • de snelheid gaat omlaag
  • de oversteek wordt veiliger vanuit de Meenteweg
  • de geluidsoverlast neemt niet toe
  • de kosten blijven beperkt

Ook VVN voor versmalling

De wegversmalling heeft ook de voorkeur van VVN. Het is financieel goed te overzien en je haalt toch een snelheidsbeperking, zeker op de drukkere momenten van de dag. Op die momenten ontstaan er toch opstoppingen bij de wegversmalling en is de snelheid er zeker uit.

Geen afsluiting voor vrachtwagens

Een afsluiting voor het vrachtverkeer tussen de Turnhoutsweg en de sluis geeft volgens het CDA problemen met vrachtwagens die verkeerd zijn gereden. Zij kunnen namelijk moeilijk draaien op de weg . Dit geeft zeker ook gevaarlijke situaties bij het draaien of achteruit rijden.

Let op: gevaarlijke brug voor fietsers

Het oversteken op de brug van de Meenteweg over het Zwolle-IJsselkanaal is voor fietsers gevaarlijk, zeker voor kinderen! Kinderen zijn vaak onberekenbaar in hun fietsgedrag en zien minder het gevaar, waardoor er eerder ongelukken gebeuren. Hier moet zeker nog naar gekeken worden of dit verbeterd kan worden.

Bron: CDA Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button