112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politieapparatuur gestolen vanaf plaats delict, politie doet onderzoek

Zwolle – De politie doet onderzoek naar de diefstal van fotoapparatuur, met daarin een gegevensdrager, en een koffer met verpakkingsmateriaal van de afdeling forensische opsporing. Op de gegevensdragers stonden foto’s van twee onderzoeken, hierdoor is er sprake van een datalek. Dit is gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens. Ook is er een melding gedaan bij de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie.

De afdeling forensische opsporing was op maandag 28 oktober bezig met een onderzoek aan de Vrouwenlaan in Zwolle. Hier werden wapens veilig gesteld en gefotografeerd. Bij terugkomst op het bureau ontdekte de rechercheur dat de camera en de koffer met verpakkingsmateriaal ontbraken. Toen hij 5 minuten later terug ging naar de locatie van het onderzoek (buiten) bleken deze niet meer op de plek te liggen waar de rechercheur had gewerkt. Het is niet duidelijk of de spullen zijn weggenomen op het moment dat de collega nog aan het werk was of dat hij ze is vergeten en deze na zijn vertrek zijn gestolen. Het SD-kaartje bevatte foto’s van een voertuig in een ander onderzoek en foto’s van de aangetroffen wapens in het onderzoek in Zwolle.

Recent vergat een rechercheur in Deventer ook een koffer met verpakkingsmateriaal voor sporenonderzoek. Deze werd gelukkig snel teruggebracht door een alerte omstander. Het feit dat er in korte tijd twee keer goederen zijn achtergebleven, maakt uiteraard dat intern extra alertheid wordt gevraagd om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button