112 nieuwsCoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie Zwolle vraagt met fluorescerende verf aandacht voor ‘hou 1,5 meter ..’

Zwolle – De politie Zwolle vraagt aandacht voor de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Hou 1,5 meter afstand is de boodschap. Een boodschap die sinds donderdag op een opvallende manier onder de aandacht wordt gebracht op plekken in de stad waar veel jongeren bij elkaar komen.

Foto © RTV Focus

Vandaag gingen de wijkagenten Silvia Slagter en Johan Wakker samen met jeugdagent Michael en hoofdagent Wessel op pad met BOA Rik met een bus gele fluorescerende verf. Op de skatebaan aan de Roesbeecstraat in Dieze werd met een sjabloon uit karton een tag gespoten op het asfalt. Met een duidelijke boodschap. Een strakke gele lijn van anderhalve meter lang met daaronder de logo’s van de afzenders: de gemeente Zwolle en de Politie Zwolle. Een heldere boodschap: ‘Wie naar buiten gaat mag geen deel uitmaken van een groep en moet anderhalve meter afstand van anderen houden.’

Foto © RTV Focus

Iedereen voor wie het dan nu nog niet duidelijk is riskeert een boete. “Tussen de 12 en de 15 jaar is die boete 95 euro. En voor volwassenen is de boete 390 euro. Dus hou afstand!” waarschuwt Silvia Slagter, wijkagent Zwolle-Oost.

Gerelateerde artikelen

Back to top button