112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie Zwolle slaat slag: 8.000 joints, xtc grondstoffen, illegaal gokken en prostituie aangepakt

Zwolle – De politie IJsselland heeft de afgelopen week een enorme slag geslagen in de ondermijnende criminaliteit. Een week lang werd groots ingezet om de criminaliteit een slag toe te brengen. Zo werden op twee locaties op bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle voorraden in beslag genomen voor het maken van synthetische drugs en  werd een enorme voorraad joints en hennep ontdekt. Ook kwamen illegale praktijken zoals mogelijke prostitutie en gokken aan het licht.

Opslag drugslab Marslanden

Op maandag 9 maart hebben de politie en Omgevingsdienst IJsselland in een bedrijfspand op de Marslanden in Zwolle drie vaten aangetroffen met daarin grondstoffen (gbl) die kunnen worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De instap werd gedaan op basis van informatie van de Belastingdienst, gemeente, RIEC en politie. Ook werden vijf lege vaten aangetroffen. Politie en OM doen verder onderzoek. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zal de gemeente zich beraden op bestuursrechtelijke maatregelen.

8000 joints

Dezelfde dag is bij een integrale controle een voorraad van ruim 8.000 joints en 5 kilo henneptoppen aangetroffen bij een (ander) pand op de Marslanden in Zwolle. Ook lag er meer dan 10.000 euro aan contant geld en pillen. Er is één verdachte aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en witwassen. De controle werd gehouden door Omgevingsdienst IJsselland en de Belastingdienst in aanwezigheid van de politie. De gemeente Zwolle zal mogelijk ook handhavend optreden. Op grond van de bepalingen uit de Opiumwet kan de burgemeester het pand laten sluiten voor de duur van drie maanden. Onderzoek zal moeten uitwijzen of deze maatregel passend is.

Vreemdelingenpolitie

In Zwolle bezocht een team van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) op woensdag 11 maart twee panden in Zwolle. Daarbij werden twee verdachten aangehouden voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Er waren ook signalen van prostitutie. Dit wordt verder onderzocht.

’Donderdagavond 12 maart heeft de gemeente Zwolle met de Belastingdienst, ISZW en de politie een horecapand bezocht. Daarbij bleek dat de vergunning in het kader van de Wet op Kansspelen voor de
aanwezige gokkasten was verlopen. Daarnaast werd er mogelijk illegaal gegokt via een laptop.
Dit wordt nog verder onderzocht.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button