CoronavirusNieuws uit ZwolleRadioStudio StadkamerZorg & Welzijn

Politie Zwolle: Oplichters actief tijdens crisis bij ouderen

wees extra alert op het buiten de deur houden van vreemden

Zwolle – Je moet er niet aan denken. Maar helaas gebeurt het toch. De corona-crisis zorgt er – zeker bij ouderen – ook voor dat ongure types misbruik van de situatie maken. Ze bellen aan bij ouderen en bieden hun hulp aan: “Zal ik even een boodschap voor jullie doen, moet ik even helpen bij het schoonmaken, wacht ik kom wel even binnen om u te helpen.” Peter Schalk – rechercheur bij de Politie in Zwolle – vertelde erover in Studio Stadkamer op Radio Focus. De aflevering van dinsdag stond helemaal in het teken van de corona-crisis en dan speciaal wat deze voor ouderen inhoudt.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma op Radio Focus, de stadszender van Zwolle. Iedere dinsdag, woensdag en vrijdag wordt dit -tussen 12 en 14 uur – opgenomen en live uitgezonden vanuit de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Voor ouderen grijpt de crisis nog harder in het leven in dan voor anderen. Zij zijn het meest kwetsbaar – zo is bijvoorbeeld de jongste overledene op dit moment 55 jaar – en moeten zij, nog meer dan anderen het doen zonder de gebruikelijke sociale contacten. Bezoek aan ouderen-woonvormen en verzorgingstehuizen is zelfs geheel verboden. Juist daarom besteedden we in onze aflevering extra aandacht aan de oudere Zwollenaren. We spraken daarin bijvoorbeeld met Wichert aan het Rot. De Vrienden van WEW brachten dit weekend al een speciale nieuwsbrief langs bij alle inwoners die ze normaal ondersteunen. Maar we hadden het natuurlijk ook over de komende Zwolse Draai-orgel Marathon.

Ook WijZ, Sportservice Zwolle, De Stadkamer en dus de politie in Zwolle kwamen aan het woord. Het hele interview met Peter Schalk is hierboven terug te luisteren. Daarnaast heeft de politie een speciale folder laten ontwikkelen met tips en trucs voor ouderen. vooral het hoofdstukje ‘Veilig in Huis’  heeft een aantal simpel toepasbare tips die iedereen veilig door deze periode heen kunnen loodsen. Met daarin vermeld de telefoonnummers van de politie.

De folder is hier terug te vinden: folder-tips-senioren-en-veiligheid

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close