112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie Zwolle druk met mensen aanhouden tijdens verkeerstoezicht

Zwolle – Zondag heeft de politie op verschillende manieren verkeerstoezicht gehouden. Zo werd een motorrijder op de Middelweg met de lasergun gemeten met 91 km/u waar 50 is toegestaan. De Zwollenaar bleek niet in het bezit van een rijbewijs voor de categorie A dus 2 x pv.

Op de A28 te Zwolle viel tijdens surveillance een voertuig op die de politie van de snelweg heeft gehaald. De bestuurder (zonder vaste woon of verblijfplaats) had te veel alcohol genuttigd. Uitslag 590 ug/l. Proces-verbaal opgemaakt en rijbewijs ingevorderd.

Tijdens een staande controle op de Schuttevaerkade in Zwolle testte een automobilist uit Wezep positief op het gebruik van drugs. Het rijbewijs bleek geschorst. Op het politiebureau werd een bloedproef gedaan. Uitslag volgt over een paar weken.

Ook werd er een radarsnelheidscontrole gehouden op de N35 bij Raalte. 1530 passeerden de controle, 141 reden te hard. Hoogst gemeten snelheid 146 km/u waar 80 is toegestaan. Al met al werden er nog 8 bestuurders bekeurd voor een snelheidsoverschrijding van 20 km/u of meer, onder meer tijdens de inzet van onze videoauto.

Gerelateerde artikelen

Back to top button