Nieuws uit ZwolleRadioStudio StadkamerVoorpagina

Politie Zwolle nu al bezig met vuurwerkseizoen.

Zwolle – Het is pas oktober, maar de pepernoten liggen al anderhalve maand in de winkel, de Zwarte Pieten-discussie komt al op gang én…. de politie in Zwolle houdt zich nu alweer bezig met het vuurwerkseizoen!! Alrik van den Berg is wijkagent in Stadshagen – een wijk waar de overlast ieder jaar groter lijkt te worden. Hij vertelde in Studio Stadkamer waar hij en zijn collega’s allemaal tegen aan lopen én rekening mee moeten houden. Marieke Koetsier vroeg hem onder andere of vuurwerkvrije zone’s in Zwolle een goed idee zou zijn.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live opgenomen in het Huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Het vuurwerkseizoen begint steeds vroeger volgens wijkagent Alrik van den Berg. Zelfs nu al zien ze dat er complete pakketten met vuurwerk – gewoon via een pakketbezorger – aan huizen worden afgeleverd. Daarom is de politie in onder andere Zwolle, nu ook al weer aan het opschalen. Speciale teams binnen de politie houden zich bezig met het vuurwerk. Van den Berg: “Je wilt echt niet wonen naast iemand die een paar honderd kilo aan – meestal zwaar illegaal – vuurwerk in zijn huis heeft opgeslagen. Eén zo’n singleshot stuk vuurwerk blaast al een brievenbus uit elkaar. Laat staan de hoeveelheden die via internet soms worden besteld.”

Wijkagent Alrik van den Berg sprak in Studio Stadkamer over het steeds vroeger startende ‘vuurwerk-seizoen’. ©RTV Focus

De politie is voor een groot deel afhankelijk van tips over de illegale aan- en opslag van illegaal vuurwerk. “Ik snap heel goed dat de tipgevers niet met naam en toenaam in de processtukken willen voorkomen, daarom kan het ook heel goed via Meld Misdaad Anoniem. Zelfs wij weten dan , als we er op uit worden gestuurd, niet an wie de tips afkomstig zijn.”

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button