112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Politie zoekt ontsnapte TBS’er Ronald van Zwam

Zwolle – De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende: De politie is dringend op zoek naar de veertig jarige Ronald van Zwam. Hij onttrok zich vrijdag omstreeks half drie ’s middags in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een begeleid fietsverlof. Van Zwam is vertrokken op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager.

Van Zwam is in 2014 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen.

Signalement

Van Zwam is 1.84 lang, heeft een normaal tot stevig postuur, donkerblond kort haar en donkerbruine ogen en is brildragend. Zijn mond is opvallend groot. Hij droeg die vrijdag een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Van Zwam had een zwarte rugzak bij zich.

Als u Van Zwam gezien heeft, weet waar hij verblijft, bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

Gegevens

Volledige naam: Ronald van Zwam
Geslacht: man
Postuur: normaal tot stevig postuur
Haarkleur: donkerblond, kort haar
Oogkleur: donkerbruine ogen en brildragend
Opvallende kenmerken: mond is opvallend groot

Gerelateerde artikelen

Back to top button