Nieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

In beeld: WVF wint van vv Heerde met 5-1

Foto's © Hans Smit

Zwolle – Zaterdagmiddag speelde W.V.F. de eerste bekerwedstrijd op sportpark De Weide Steen in Westenholte tegen vv Heerde. Het werd een glansrijke overwinning van 5-1 tegen de Heerdernaren.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren er een paar kleine kansen voor W.V.F. maar die beleven onbenut. In de 32e minuut legt Lucas Velner de bal panklaar voor Hessel Berends die in één keer uithaalt vanaf 20 meter. De bal komt tegen een verdediger aan en het blijft 0- 0.  Kort daarna weer een kans.  Hessel Berends legt nu de bal klaar voor Marc Peppelenbos die de hoek voor het uit kiezen had. Maar hij schiet net naast.

Joost Zweers van W.V.F.  en de nummer 10 van Heerde hebben ondertussen een gele kaart aan de broek. En dan komt het eerste verlossende doelpunt. Een mooie bal van Jabir Mazouz op Lucas Velner die de bal klaar legt voor Hessel Berends die koel de 1-0 scoort.

Heerde maakt meteen de gelijkmaker 1-1. De doelpunt maker van Heerde verlaat geblesseerd het veld en wordt gewisseld.  Maar even later schiet Lucas Velner met een mooie solo de 2-1 binnen.

In de tweede helft een schitterend doelpunt van Michel Koning die de 3- 1 scoort. WVF combineert lekker na die 3-1, het komt nog niet tot grote kansen.  Maar is dan toch de 4-1.  Lucas Velner scoort deze op aangeven van Marc Peppelenbos die met een mooi lobje de bal over de verdediging legde. En er wordt gewisseld. Jesse Winkelaar komt in het veld voor Jabir Mazouz. Daniel Holsappel wordt vervangen door Thomas Smit. Winkelaar is gelijk in actie met een bekeken schot, maar de keeper heeft de bal klemvast. Nog een wissel: Marc Peppelenbos wordt vervangen door Jeffrey Nijs. En weer is Winkelaar in actie Hij scoort maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel het blijft 4-1. Uiteindelijk, weet Winkelaar via een penalty dan toch het spel op zijn naam te zetten. Hij zit erin: 5-1. Einde wedstrijd.