112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie voert snelheidscontroles op; A28 Zwolle / Hattem geliefde flitsplek

Zwolle – De politie gaat, na twee jaar, weer intensief snelheidscontroles uitvoeren op de Nederlandse wegen. Er komen meer controles om onaangekondigd hardrijders te bekeuren. Vooral op wegen met veel ongelukken en waar mensen vaak te hard rijden, komen meer mobiele snelheidscontroles. Egbert-Jan van Hasselt, projectmanager infrastructuur van de politie, kondigt dit vandaag aan in het AD.

Lasercontrole snelheid op autosnelweg

Van januari tot mei van dit jaar is al een recordaantal van bijna achtduizend mobiele flitsers gesignaleerd. Dat blijkt uit alle meldingen die zijn ontvangen bij Flitsmeister. Uit analyse van alle meldingen blijkt de A13 tussen Rotterdam en Den Haag de weg met de meeste mobiele flitsers van Nederland. Ook langs de N11 tussen Leiden en Bodegraven en de N302 bij Lelystad staan veel mobiele controles.

Zwolle mobiele flitscamera’s

In de regio Zwolle wordt vooral op de A28 flink gecontroleerd. Hierbij zijn de wegvakken rondom Zwolle tussen hectometerpaal  91,3 (Hattem / Zwolle Zuid) en 105,5 (Lichtmis). Op maar liefst 16 plekken binnen dit wegvak heeft de politie veelvuldig verkeerscontroles uitgevoerd met mobiele flitscamera’s.

De meeste meldingen, via de Flitsmeister app, komen binnen van flitsers ter hoogte van de afslag Zwolle Zuid en Zwolle Centrum, en ter hoogte van de IJsselbrug aan de kant van Hattem. Op dit wegvak mag de automobilist 100 kilometer per uur of naar aanwijzing van de matrix borden een aangepaste lagere snelheid.

Ongelukken nemen af

Politie projectmanager Van Hasselt benadrukt dat het onaangekondigd bekeuren van hardrijders geen ‘automobilistje pesten is.’ Het heeft dus niets te maken met het halen van targets of het spekken van de staatskas. ‘Dankzij flitsers zien we de gemiddelde snelheid en ongelukken afnemen. Ieder slecht nieuwsgesprek dat wij niet hoeven te voeren, betekent een dode of zwaar gewonde minder.’
Uit wetenschappelijk onderzoek naar het effect van mobiele snelheidscamera’s in Friesland blijkt dat de snelheid op 28 wegen omlaag ging en dat het aantal ongevallen met letsel met 21 procent daalde.

Te hard rijden

Het merendeel van de verkeersboetes wordt opgelegd wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. In 2016 zijn in totaal 7.972.245 boetes opgelegd voor te hard rijden. Van deze overtredingen van de maximum snelheid werd 2.212.592 geconstateerd middels een trajectcontrole en 4.067.291 middels een flitspaal.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button