112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie vindt wapen waarmee Henk Wolters uit Zwolle is doodgeschoten

Zwolle – De politie meldt dat het wapen waarmee Henk Wolters uit Zwolle is vermoord, is gevonden. Aan ieder wapen verricht de politie onderzoek, onder meer wordt gekeken of het te linken is aan een schietincident. Uit dat onderzoek bleek in dit geval dat het om het wapen gaat waarmee Wolters om het leven is gebracht. Er wordt onderzoek gedaan naar DNA-sporen.

Op 31 december 2019 werd de 52-jarige Henk Wolters uit Zwolle bij zijn woning aan de Buitengasthuisstraat meerdere malen beschoten. Op basis van onderzoek denkt het onderzoeksteam dat hij vlak na thuiskomst rond 20.15 uur die avond, onder vuur is genomen. Rond 21.40 uur werd hij gevonden.

De dag voor de moord

Het onderzoeksteam heeft de laatste uren van Henk Wolters proberen te reconstrueren. Hieruit blijkt dat Henk de dag voor zijn dood, 30 december, rond 18.00 uur een verkeersconflict had met een onbekende man. Dit conflict speelde zich af in de omgeving van de Kamperstraat, de Korte Kamperstraat, de Halve Maanstraat of de Ossenmarkt . Henk zat in zijn grijze Opel Agila, de man op een fiets. Van de man is geen signalement bekend, behalve dat hij een donkere huidskleur heeft.

Seinende auto’s

Op 31 december rond 19.50 uur, zo’n half uur voor de moord filmde een buurtbewoner een opvallend tafereel. Langs de IJsselhallen, op zo’n 400 meter van de Buitengasthuisstraat seinde de bestuurder van een Volkswagen Golf Variant een paar keer met groot licht. Een paar seconden later reed een Toyota Yaris langs de Golf.

Schutter

Henk kwam op 31 december rond 20.15 uur thuis toen hij vermoedelijk direct onder vuur is genomen. Een paar minuten na de moord stak een groepje jongeren vuurwerk af in het tunneltje onder de A28. Op dat moment liep er een man in een donkerkleurige, gewatteerde jas tot op heuphoogte uit de richting van de Buitengasthuisstraat – de vermoedelijke schutter.

Beloning

Voor de gouden tip over de dood van Henk Wolters is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button