112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie inzet bij Park de Wezenlanden; kleine vechtpartijtjes

Zwolle – De politie in Zwolle heeft vanavond in het Park de Wezenlanden in Zwolle opgetreden . Met zo’n 8 politiewagens , Boa’s en de marechaussee werd even voor achten gestart met het uitdelen van bekeuringen. Ook werd een wagen met politiehonden achter de hand gehouden. Mensen werden opgeroepen om het park te verlaten.

Niet iedereen wilde aan de oproep gehoor geven. Rond kwart over acht  werd de sfeer grimmiger en escaleerde het op bepaalde momenten, waarna versterking werd aangevraagd. Er kwam echter geen toestemming om het park helemaal schoon te vegen. Rond tien voor negen werd het qua sentiment rustiger in het park. Wel is nog steeds een behoorlijke groep mensen aanwezig in het park. De verwachting is dat door de dalende temperatuur en de naderende avondklok het park rond 10 uur helemaal leeg zal zijn.

Woordvoerder Cathelijne Koppert van de gemeente Zwolle bevestigt dat er een paar vechtpartijtjes waren tussen parkbezoekers onderling. “Inmiddels is het rustiger. De politie kijkt het nog even aan maar er komt geen noodbevel”, aldus de woordvoerder.

Eerder op de dag liep het park behoorlijk vol. Veel mensen kochten bij de supermarkt in de naastgelegen wijk bier en andere alcoholische dranken wat vervolgens mee werd gebracht naar het park. Tot vanavond werd het oogluikend toegestaan maar rond acht uur was de maat dus vol en moest iedereen het park verlaten. Maar dat ging dus niet zonder slag of stoot.

 

Het wordt rustiger in het park rond negen uur

 

 

 

Het Park de Wezenlanden rond 15.30 uur vanmiddag
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button