112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie toont beelden daders die mogelijk betrokken zijn bij autobranden in Zwolle

Zwolle – In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 mei ging de auto van een 28-jarige man uit Zwolle in vlammen op. Iets na 01:30 uur hoorde het slachtoffer een harde knal en zag dat zijn auto in brand stond.

Helaas kon niet worden voorkomen dat de auto die ernaast geparkeerd stond ook vlam vatte en volledig werd verwoest. De auto’s stonden geparkeerd op een parkeerplaats voor een flat aan de Dollard. Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat het voertuig van de aangever uitbrandde.

© RTV Focus Zwolle – Autobrand de Dollard
foto – Hugo Janssen

In dezelfde nacht is aan de Nijerwalstraat in de Zwolse wijk Stadshagen een Mercedes Benz AMG in brand gestoken. Dat gebeurde rond half vier in de nacht. Op camerabeelden zijn twee personen te zien die een vloeistof over de Mercedes gooien en dat daarna in brand steken. Terwijl de auto in lichterlaaide staat, vlucht het duo een steegje in dat uitkomt op de Paasloostraat. Of er een verband is tussen beide branden kan de politie nog niet uitsluiten.


© RTV Focus Zwolle – Autobrand de Nijerwalstraat

foto – Hugo Janssen

Vragen

Wie stichtte deze branden? De brand aan de Dollard was tussen half twee en twee in de nacht. Heb je toen iets opvallends gezien in de straat? Heb je camera- of dashcambeelden? Laat het dan weten. Dat geldt ook voor de brand aan de Nijerwalstraat die rond half vier plaatsvond.

Tips

Bel de gratis tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gerelateerde artikelen

Back to top button