112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie Oost-Nederland extra alert vanwege mogelijke aanslag in Utrecht

Zwolle – De politie in Oost-Nederland is extra alert naan aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht. De politie is zichtbaar en aanspreekbaar aanwezig op relevante plekken in de regio. Oost Nederland staat in nauw contact met de politie in Midden-Nederland en volgen de situatie nauwlettend.

Maandagochtend 18 maart tussen 10.30 en 11.00 uur heeft op het 24 Oktoberplein in Utrecht een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen. Er lijkt sprake van één dader, deze is nog voortvluchtig. Het schieten vond plaats in of bij de sneltram 24 op de kruising Beneluxlaan/ 24 Oktoberplein in Utrecht. De hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse en de politie is met man en macht op zoek naar de dader.

Vooralsnog wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s, waaronder ook de mogelijkheid van een terroristische aanslag. Nadere berichtgeving volgt zo spoedig mogelijk. Volg voor meer informatie ook het Twitteraccount van de politie in Utrecht.

De gemeente Utrecht heeft inwoners van de stad Utrecht geadviseerd binnen te blijven totdat er meer bekend is. Ze heeft een telefoonnummer ingesteld voor vragen: 030-2860000. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht verhoogd van 4 naar 5 tot in ieder geval 18.00 uur.

De NCTV heeft besloten het dreigingsniveau te verhogen naar niveau 5 uitsluitend voor de provincie Utrecht tot in ieder geval 18:00. Dat is het hoogste niveau. De schietpartij in Utrecht heeft vooralsnog alle kenmerken van een terroristische aanslag. Tevens is de dader nog voortvluchtig.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button