112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie grijpt twee autovoelers in de kraag

Zwolle – De politie in Zwolle heeft twee zogenaamde ‘autovoelers’ aangehouden. De twee liepen meerdere auto’s af in de Zwolse wijk Assendorp in de hoop dat deze niet afgesloten waren, om de voertuigen leeg te kunnen roven.

Een oplettende bewoner zag de verdachten aan de portieren van verschillende voertuigen voelen en belde de politie. Korte tijd later kreeg de politie ook een melding van een inbraak in de straat. De agenten gingen op zoek naar de verdachten en troffen dankzij foto’s die de oplettende bewoner had gemaakt de verdachten in de straat aan. De verdachten bleken inderdaad spullen bij zich te hebben van een diefstal uit een voertuig in de straat.

De politie heeft de verdachten aangehouden en meegenomen naar het bureau.

“Zorg dat uw auto afgesloten is want er zijn nog steeds autovoelers actief in de Zwolle. Niet afgesloten auto’s worden doorzocht en bruikbare spullen worden meegenomen. Het valt op dat nog steeds veel mensen de auto niet afsluiten. Wees alert, haal waardevolle spullen uit je auto en doe de auto altijd op slot! Mocht je de autovoeler zien of denken te zien, bel dan met de politie via het telefoonnummer 112. Leg zo veel mogelijk informatie vast zoals opvallende kenmerken van de persoon of zijn/haar kleding”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button