112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie deelt gele kaart uit aan snelheidsduivel op A28

Zwolle – De politie heeft zaterdagavond een snelheidsduivel betrapt op de snelweg A28. De bestuurder die langs de lijn werd gezet bleek een voetballer uit de Eredivisie te zijn. Zo laat het Politie Team Verkeer Oost-Nederland via social media weten.

De profvoetballer werd zaterdagavond staande gehouden omdat hij meer dan veertig kilometer te hard reed. Het was niet zijn eerste snelheidsovertreding. “Ondanks dat het voetbalseizoen net begonnen is staat hij nu al op scherp,” grapt de politie op Twitter. Hiermee doelend op de recidiveregeling.

Bestuurders die vaker een ernstige verkeersovertreding begaan worden strenger aangepakt. Het Openbaar Ministerie heeft hiervoor de Recidiveregeling Veelplegers Verkeer gemaakt. De regeling geldt voor bestuurders die binnen twee jaar meer dan drie overtredingen begaan die gevaarlijk of hinderlijk zijn. Zij worden dan strenger gestraft. Hierbij valt te denken aan een lange ontzegging van de rijbevoegdheid of een hoge geldboete.

Op Twitter ontstond enig tumult. Sommige mensen vonden dat de politie over de schreef ging en de privacy van de bestuurder schond terwijl anderen de humor er wel van in konden zien.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button