Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Politici duiken met ‘CUltour’ Zwolse culturele wereld in

In aanloop naar de bezuinigingsdebatten die de gemeenteraad van Zwolle komend jaar ook over cultuur gaat voeren, duikt de ChristenUnie het Zwolse culturele leven in. Onder de noemer ‘CUltour’ gaan raadslid Reinier Mulder en burgerraadslid Micha Baksteen begin 2015 langs bekende en minder bekende culturele instellingen en initiatieven.

De CUltour van het ChristenUnie-duo is bedoeld om een scherp beeld te krijgen van wat er leeft binnen de amateurkunst, bij de (semi-)professionele kunstenaars en musici, de instellingen en alle anderen die werkzaam zijn in het brede cultureel domein.

Naast een vanzelfsprekende rondgang langs de gerenommeerde culturele instellingen en gezelschappen in de stad, daagt de ChristenUnie ook nieuwe, veelbelovende en ambitieuze initiatiefnemers uit om in gesprek te gaan over hun visie op de culturele toekomst van de stad.

Reinier Mulder: “Zij weten als geen ander wat er goed gaat, waar het beter kan en wat er nodig is om hen te versterken. Wat ze tijdens de CUltour aan ons vertellen, hopen we in de debatten te kunnen gebruiken. We willen dat de kracht van het culturele Zwolse leven ook in de raadszaal wordt gehoord.”

Amateurs, semi-professionals en professionals in de Zwolse culturele scene die graag tijdens de CUltour worden bezocht, kunnen zich aanmelden via info@christenuniezwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button