Nieuws uit ZwollePodcasts

Geert Jan den Hengst over Digitalisering

Podcastserie Week van de Toegankelijkheid

Zwolle – In de Week van de Toegankelijkheid plaatst Toegankelijk Zwolle iedere werkdag een nieuwe podcast op haar site en op de site van RTV Focus.  In de serie van vijf podcasts gaat Lieke Helmes iedere dag met een andere ervaringsdeskundige in gesprek. Elke dag wordt een ander thema aangesneden, uiteenlopend van de toegankelijkheid van websites tot aan de voor- én nadelen van digitalisering.

De eerste gast in deze serie is Geert Jan den Hengst. Hij is volledig afhankelijk van zijn rolstoel. Digitale hulpmiddelen blijken niet altijd een verbetering  te zijn, zo vertelt hij.

In de Week van de Toegankelijkheid 2020 ligt de focus op digitale toegankelijkheid. Dit jaar is de Week van de Toegankelijkheid van 5 t/m 9 oktober.

logo week van de toegankelijkheid

Dit jaar is alles anders. Door de coronacrisis vindt het leven momenteel vooral thuis en online plaats. We werken, ontspannen, spelen en ontmoeten elkaar veelal via het internet. Niemand weet hoelang dat nog gaat duren. De versoepeling van de coronamaatregelen gaat met kleine stappen.

Mede daarom focust de Week van de Toegankelijkheid dit jaar op digitale toegankelijkheid. Want ook online moeten mensen met een beperking volledig mee kunnen doen!

Wil je weten wat Toegankelijk Zwolle allemaal nog meer doet? Klik dan op deze link.

Gerelateerde artikelen

Back to top button