KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Podcast De Nedersaksen met Albert Bartelds en Hendrik Jan Bokkers krijgt derde seizoen

Zwolle – Op zondag 13 november start het nieuwe seizoen van De Nedersaksen. Na het succes van de eerste twee seizoenen hebben Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers besloten om een derde seizoen te maken. De Nedersaksen is een podcast van, over en met (de) Nedersaksen. Hendrik Jan en Albert dompelen je onder in de Nedersaksische cultuur, taal en geschiedenis.

Gesprekken met diverse ‘cultuurdragers’ uit de Nedersaksische regio en regelmatig livemuziek in een van de Nedersaksische streektalen. De eerste editie van het derde seizoen met als gasten de burgemeesters van Staphorst en Zwolle is zondag 13 november vanaf 10:00 uur te luisteren via www.denedersaksen.nl

Actuele thema’s

Ook in dit nieuwe seizoen gaan Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers aan de hand van (actuele) vragen en thema’s dieper in op de Nedersaksische cultuur. De aftrap op zondag 13 november is met Peter Snijders, de burgemeester van Zwolle maar geboren in Dalen en Jan ten Kate de burgemeester van Staphorst. Een aflevering met veel muziek, hun liefde voor het platteland en de verschillen met de stad.

Andere gasten in dit seizoen zijn o.a. Gijs Jolink van de Zwarte Cross en Jovink & De Voederbietels en schrijver, dichter zanger en theatermaker Jack Weijkamp van de Firma Weijland. Hij doet een aantal nummers samen met zijn muzikanten Dries Bijlsma en Reinder van Raalte. Dit seizoen is er weer een vaste rubriek voor taalwetenschapper en dialectoloog Harrie Scholtmeijer! In elke aflevering hoor je Scholtmeijer met een leuke wetenswaardigheid op het gebied van de streektaal.

Muziek

Natuurlijk is er ook dit seizoen weer ruimte voor heel veel muziek met regelmatig een live sessie. Ook kan je nog steeds luisteren naar de afspeellijst met alle muziek uit De Nedersaksen!

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van De Nedersaksen online. Dat Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds voor deze podcast dieper in De Nedersaksen duiken is een logische keuze. Hendrik Jan heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een leerlijn Nedersaksisch voor het basisonderwijs en Albert Bartelds werkt vanuit de Overijsselacademie aan een kenniscentrum ter bevordering van streekcultuur.

Deze podcast komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Hedon Talent Support en De Overijsselacademie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button