Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Middeleeuws zwaardvechten op Campus Windesheim

Zaterdag was Zwolle het toneel van het NK voor de historische krijgskunsten.

Op de Campus van Hogeschool Windesheim werd gestreden om de medailles in 4 categorieën middeleeuws zwaardvechten, met aan het eind van de middag de finalewedstrijden in alle categorieën.

De lokale historische zwaardvechtclub MARS deed met 19 deelnemers mee aan het evenement, zowel oudgedienden als debutanten

Deze historische krijgskunsten worden vandaag de dag weer beoefend aan de hand van primaire bronnen: de eeuwenoude manuscripten en boeken van de oude meesters. In deze snelgroeiende sport is Langzwaard de populairste categorie, maar deze zaterdag stond naast het langzwaard ook de categorie Zwaard & Beukelaar op het programma.

MARS

Historische Krijgskunstenclub MARS vond haar origine in Groningen, maar is alweer 6 jaar in Zwolle actief. Na een periode van interne opbouw is het eindelijk tijd om met een nieuwe generatie deelnemers het wedstrijdcircuit weer te betreden.

Meer informatie over MARS is te vinden op de website www.mars-swordfighting.com en op Instagram, Facebook, en LinkedIn onder de naam MARSMartialArts

Gerelateerde artikelen

Back to top button