BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Platform voor mensen met functiebeperking organiseerde rolstoelbasketbaltoernooi

ZWOLLE – Afgelopen maandag organiseerden platform SCHIB en studentenvereniging Gumbo Millennium op hogeschool Windesheim een rolstoelbasketbaltoernooi. “We hebben dit georganiseerd, omdat we een toffe activiteit wilden opzetten met Gumbo,” vertelt voorzitter Jan-Bate Bles. “We kwamen met het idee om te rolstoelbasketballen, omdat het sportelement mensen trekt en het leuk is om te doen.”

Studeren met een functiebeperking

Platform SCHIB (Student, Contact, Hulp en Informatie bij Beperkingen) zet zich binnen Windesheim in voor studeren met een functiebeperking. In 2005 werd het platform opgericht. Momenteel wordt het geleid door voorzitter Jan-Bate Bles, vice- voorzitter Mandy Hendriks, secretaris Lisanne Hekman en penningmeester Nina Harink. Naast praten met en over studenten met een functiebeperking, organiseert het platform regelmatig activiteiten om meer bewustwording te creëren.

Foto: ©Mandy Hendriks, links: SCHIB voorzitter Jan-Bate Bles, rechts: Gumbo Millennium vice- voorzitter Iris de Heus
Foto: ©Mandy Hendriks, links: SCHIB voorzitter Jan-Bate Bles, rechts: Gumbo Millennium vice- voorzitter Iris de Heus

 

Ervaren is de beste manieren om je bewust te worden. Het was erg leuk om te helpen en het was een leuke groep studente Kirsten

 

Samen met vriendin Maaike hield studente Kirsten de tijd en standen bij. Gumbo ging er met de winst vandoor. Net als eerder dit jaar, toen zij de SCHIB Toegankelijkheidsaward wonnen. “Zij staan open voor mensen met een beperking en worden zich daar ook steeds bewuster van,” aldus Jan-Bate.Na een leuke en sportieve middag ging iedereen tevreden naar huis.

Foto:© Mandy Hendriks
Foto:© Mandy Hendriks

Gerelateerde artikelen

Back to top button