Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Plannen voor Zwolse Cultuur Zomer 2022

Zwolle – De gemeente Zwolle wil dit jaar kunst van Zwolse kunstenaars en kunstenaars uit België en Nederland in de schijnwerpers zetten. Daarvoor komt er de manifestatie Zwolse Cultuur Zomer 2022. Omdat Zwolle de komende jaren gaat groeien wil de gemeente talentvolle inwoners aantrekken om te laten komen en blijven. Een aantrekkelijk experimenteel cultureel klimaat in de stad kan daarbij helpen.

In dat kader is in het Toeristisch Overleg, dat met partners in de stad wordt gevoerd, het idee ontstaan om meer kunst in de openbare ruimte te laten zien, dan tot dusver gebeurt. Dit idee is uitgewerkt in een plan om in de zomer van 2022 (mei tot september) kunst van Zwolse kunstenaars en kunstenaars uit België en Nederland met internationale bekendheid te tonen.

Zichtbaarheid

De gemeente helpt kunstenaars hiermee om hun werk zichtbaar te maken. Vanwege de corona-maatregelen hebben de Zwolse kunstenaars het moeilijk gehad met exposeren. . Met SIV wordt aan hen de gelegenheid geboden om bestaand werk te tonen via verschillende presentatie-instellingen. Het streven is om 5 beeldende kunstenaars te laten deelnemen en 20 schilderkunstenaars. Voor de deelnemers wordt de Fair Pay Code toegepast.

De kunstenaars krijgen een uitnodiging om werk in te zenden, en daarna volgt er een beoordeling door een jury. Voor de werving en selectie van deze kunstenaars werkt de gemeente samen met Galerie Annelies Ysebaert, een van de organisatoren van de internationaal gerenommeerde Knokke Art Fair.

Route

Er wordt een route uitgezet langs de verschillende beelden en de expositie-instellingen. De route loopt
van Harculo, via de IJssel en het Engelse Werk naar de binnenstad (Academiehuis, het Langhuis, de Wheeme, Collectie Overijssel) en eindigt bij De Anningahof. In RAW Space, de werklocatie van kunstenaar Ronald Westerhuis, zullen gedurende de manifestatie thematische bijeenkomsten worden gehouden.

Het geld voor de manifestatie komt uit de budgetten voor Toerisme, Economie, Cultuur en Binnenstad, en het Corona-Noodsteunbudget.

Gerelateerde artikelen

Back to top button