Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Plannen voor openstelling Kloostertuin

Zwolle – Het Dominicanenklooster in Zwolle heeft plannen om de kloostertuin open te stellen. De rustige buitentuin van het Zwolse klooster aan de Assendorperstraat moet meer toegankelijk worden voor de buurtbewoners. Een concrete datum kan er nog niet worden gegeven. Er moet nog over gesproken worden in het klooster, zo laat Suzanne de Jong – Tennekes weten van het Zwolse Klooster.

“Een mogelijke openstelling moet eerst met de broeders van de kloosterorde worden besproken”, aldus de Jong – Tennekes. “Want een openstelling levert natuurlijk meer geluid op.” Ook moeten er goede zitjes komen in de tuin en zal iemand een oogje in het zeil moeten houden om de stilte en de rust te bewaren.” In de organisatie heeft dat nog geen handen en voeten gekregen. Het is een verlangen maar nog niet georganiseerd.”

De buitentuin is een oase van rust in de stad. Het klooster wil deze sereniteit ook graag bieden aan mensen uit de buurt.  Vandaar dat er plannen zijn voor de openstelling van de buitentuin. De binnentuin, in het klooster zelf, blijft gesloten. Deze is uitsluitend bij speciale gelegenheden toegankelijk voor het publiek.

Klooster Zwolle

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button