Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Plannen voor 120 sociale- en middenklasse huurwoningen in Holtenbroek en Stadshagen

Zwolle – Woningcorporatie SWZ en Dura Vermeer Bouw uit Hengelo willen samen 120 duurzame huurwoningen bouwen in de wijken Holtenbroek en Stadshagen.

Aan de Palestrinalaan in Holtenbroek worden twee portieketageflats vervangen voor twee nieuwbouwcomplexen met ongeveer 70 appartementen. De helft van deze nieuwe woningen is bestemd voor middeninkomens. In Tippe-Zuid, Stadshagen worden ongeveer 50 appartementen gebouwd voor de sociale verhuur. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Nieuwbouwlocatie De Tippe in Stadshagen © RTV Focus Zwolle

Houtbouw en hergebruik materiaal

Circulair bouwen is bij beide projecten het uitgangspunt. Zo wordt er gedacht aan houtbouw in de Tippe en circulair slopen in Holtenbroek. Dat betekent bijvoorbeeld dat bij de sloop aan de Palestrinalaan wordt gekeken of materiaal hergebruikt kan worden in de nieuwbouw.

Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Zwolle. Dura Vermeer Bouw Hengelo en SWZ willen graag aan die vraag voldoen. De intensieve samenwerking  tussen de woningcorporatie en het bouwbedrijf is volgens Freerk Wind, directeur-bestuurder a.i. bij SWZ een goede zet. “Door locatie overstijgend de samenwerking op te zoeken kunnen we sneller en gerichter bouwen aan duurzame en sociaal inclusieve wijken.” Marieke Mentink, directeur bij Dura Vermeer ziet dat de twee organisaties goed bij elkaar passen. “We delen de gezamenlijke visie dat we moeten werken aan een inclusieve stad met extra aandacht voor klimaat, energiezuinigheid en circulariteit.” Dura Vermeer en SWZ verwachten voor het einde van dit jaar een samenwerkings-overeenkomst te tekenen.

Locatie Holtenbroek waar nieuwe appartementen worden gebouwd © RTV Focus Zwolle

2022 start

De verwachting is in 2022 te starten met de realisatie van de plannen.

Nieuwbouwlocatie De Tippe in Stadshagen © RTV Focus Zwolle

 

Locatie De Tippe, de nieuwe wijk waar de appartementen komen

Gerelateerde artikelen

Back to top button