SportVoetbal

Voetbal |WVF verliest bij Nunspeet

Vanmiddag twee ploegen tegenover elkaar met totaal verschillende belangen. Nunspeet dat het laatste stapje naar de koppositie wenste te maken en WVF dat nog hoopt op handhaving. Scheidsrechter de heer W. O’Neil. Vooraf enkele woorden en 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Nunspeet supporter A. Verhage.

WVF kende vandaag een versterkte verdediging en wenste gevaarlijk te worden in de omschakeling.
Gert Schaafsma stond “op doel” door schorsing Mike en Richard Bouwmeester en Ricardo Kuyer ontbraken. Beide ploegen begonnen erg voorzichtig en het duurde dat de wedstrijd op gang kwam. Het was Jesse Betaze die enkele sterke akties liet zien en voor het eerste gevaar zorgde.

Nunspeet zag een vrije trap gestopt door Gert Schaafsma. Jorben Nieuwenhuis had goed vat op de aanvallende intenties van Nunspeet. Even dreigde WVF door een zich goed vrijkappende Lars ten Dolle op achterstand te komen maar hij schoot naast. De geleidelijk dominanter spelende gastheren wisten daarna de bal met een spectaculaire omhaal voor de achterlijn voor het doel te brengen maar Jorben blokte de inzet. Kort daarna een inzet van de uitblinkende Baum uit een prima pass van Lange maar hier bleef Gert Schaafsma winnaar. Het was Bas Bouwhuis die na een combinatie van Muti en Jesse afdrukte maar zijn inzet op de lat uiteen zag spatten! Muti incasseerde geel na een aanvallende overtreding van de alerte scheids O’Neil.

Waar in de rust door de supporters toch redelijk tevreden werd teruggeblikt was dat gevoel direct verdwenen na rust. Slecht uitverdedigen werd afgestraft door de Lange 1-0. WVF wist via Jesse gevaar te stichten maar een mooie combinatie werd afgesloten met de bal over het doel. Er volgde een slordige fase met veel balverlies voor beide ploegen. Jesse kwam enkele keren goed door over links. Kristian Bril kwam voor Bas Bouwhuis. Hij moest echter na 15 minuten het veld al weer dizzy verlaten.

Sander Bolt zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Als je dan niet scoort doet vervolgens de tegenstander het wel. In de 71e minuut Baum troefde Hiro af en schoot beheerst in 2-0. Direct volgde er de wissel : van der Sluis kwam voor Hiro. Het moment van Rob Meijerink kwam uit zijn prachtige vrije trap die in de linker bovenhoek plofte 2-1. Wederom een beauty en Rob schijnt er patent op te hebben! En direct werd duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Toch kwamen er weinig kansen meer voor beide ploegen. Wederom een vrije trap van Rob bracht Muti in stelling maar zijn schot werd gekeerd tot corner. Zo werd dan toch opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Jammer is het te zien dat steeds meer irritaties in de ploeg sluipen en ook de wisselwerking met de technische begeleiding niet optimaal is welke zich uit en woord en gebaar.

Volgende week speelt WVF thuis tegen WHC.