De Plaat en zijn VerhaalNieuws uit ZwolleRadio

Plaat en z’n verhaal week 10

Jack & Diane – John Cougar (Mellencamp)  (1982)
Herinnert u het zich nog? De Plaat en z’n Verhaal! Het radio-item dat al bijna 40 jaar thuis is op de radio. Iedere week presenteert de van Veronica en 538 bekende radio dj Bart van Leeuwen ‘De Plaat en z’n Verhaal’ bij Radio Focus. We zenden het item uit op wisselende tijdstippen verspreid over de dag. Zodat iedere luisteraar het live kan beluisteren op ‘De Stadszender van Zwolle’.

De Plaat en z’n Verhaal

“De Plaat en z’n Verhaal” werd in de jaren 80 bedacht door Erik de Zwart als muziek-item in de Nederlandse Top 40 van Radio Veronica. Elke vrijdagmiddag werd een door Jan Hoogesteijn vertaalde tekst voorgelezen van een sfeervolle popballad, die daarna te horen was. In de jaren 90 kreeg het item een tweede leven bij o.a. Ruud de Wild in de ochtend op Radio 538.

Tussen 2003 en 2014 hoorde je de Plaat en z’n Verhaal met de stem van Bart van Leeuwen doordeweeks op Radio Veronica in Goud van Oud en van 2015 tot 2017 zelfs zeven dagen per week om 11 over 11 ’s morgens. Bart van Leeuwen is onder andere bekend van Radio 538 waar hij radio dj was en programmaleider. Van 2003 tot 2013 draaide hij voor Radio Veronica. Bart van Leeuwen is op dit moment één van de voiceovers van RTL7 waar hij de commentaarstem is in RTL Transportwereld. Luister je mee => Radio Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button