EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pistache verhuist en gaat uitdaging aan in Weeshuispassage

Zwolle – Pistache verhuist op korte termijn naar het pand van voormalig Miss Etam in de Weeshuispassage. De nieuw te openen winkel krijgt een uitgebreider concept dan de huidige winkel op het Eiland.  Daar konden de eigenaren niet meer uit de voeten. De bovenverdieping was weinig zichtbaar, de beneden verdieping te klein.  De ondernemers kiezen nu voor het hoekpand in de Weeshuispassage vanwege de grote etalage en de ingang van de Hudson’s Bay direct om de hoek.  Onlangs werd het dak van het overdekte winkelcentrum verwijderd en de loopgang opnieuw bestraat.  Het merendeel van de winkelpanden in de passage staat leeg.

Pistache huidige llocatie op ’t Eiland – Foto’s © Peter Denekamp

 

 

Enthousiast

Maar eigenaren Annemarieke Grootoonk en Hylke Thiry zijn enthousiast over de mogelijkheden die de winkel aan de Weeshuispassage biedt. Thiry: ‘Het is misschien nu nog moeilijk voor te stellen maar er staat veel te gebeuren de komende maanden in en rond de Weeshuispassage. We denken met onze mixstore en met de vele events zoals de Sunday Market en het Outdoor Food Festival dit winkelgebied een extra boost te kunnen geven. Voorlopig kiezen we voor deze locatie op basis van een kortlopende overeenkomst. Mogelijk ontstaan er andere kansen voor ons in de nieuwe ontwikkelingen die hier plaats gaan vinden. We hebben dan in ieder geval een voorsprong.’ Voordeel van deze nieuwe locatie is de grote etalage en daarmee de grotere zichtbaarheid. En natuurlijk de nabijheid van Hudson’s Bay, de nieuwe winkel grenst aan een van de hoofdingangen van dit warenhuis.

Geloof

‘Op ’t Eiland konden we zo niet verder. Het pand hier is eigenlijk niet geschikt voor retail. De grote bovenverdieping is voor passanten onzichtbaar, daardoor is er te weinig loop in de winkel. Met de beperkte ruimte op de begane grond kunnen we onvoldoende aandacht vestigen op al die bijzondere en duurzame producten die we bieden. Daarnaast willen we meer evenementen organiseren, juist om mensen te trekken. Vanwege lekkage in de onderliggende parkeergarage zijn onze mogelijkheden hier ingeperkt.”

Leegstand op ’t Eiland niet opgelost

Leegstand en de verborgen leegstand op t Eiland wordt ook niet opgelost, de vastgoedeigenaar blijkt niet bereid mee te werken aan een structurele oplossing. Pistache heeft er drie jaar hard aan getrokken om ’t Eiland weer op de kaart te krijgen. Als het resultaat dan tegenvalt moet je als ondernemer je knopen tellen en doorschakelen. Want wij geloven in de combinatie van onze hippe mixstore met diverse events en workshops daar omheen.’

Pistache nieuwe locatie in de Weeshuispassage-Foto © Peter Denekamp

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button